Sommar i P1.

2013-05-31 @ 18:47:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
 
Det är något med programmet Sommar i P1 som jag bara älskar, är otroligt förtjust i det långsamma tempot och att den som talar inte blir avbruten. Många välkända och helt okända människors resor genom livet i med- och motgång har man fått följa genom åren. Något som jag dock missat helt är Vinter i P1 och det beror förmodligen på att jag inte är ledig på samma sätt som vid sommarperioden på året men jag brukar försöka lyssna i kapp via deras poddradio vilket fungerar ypperligt - ett hett tips!

Klädnypor.

2013-05-31 @ 12:37:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
 
 
Ja, men titta - blir man inte lycklig så säg.
 
Finaste klädnyporna fyndade igår på Antikboden Bobinen, det är helt klart de små detaljerna som skapar stämning och harmoni i vardagen. Möjligtvis lite nördigt att gå igång på en lite nypor men det blir lätt så när man befinner sig i miljön kring torpet, man vill helst återställa allt som det en gång var och går inte detta vill man i alla fall i mesta möjliga mån undvika konstgjorda material och dessa känns ju bara så rätt. 

Att hugga ved.

2013-05-31 @ 07:15:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
 
Måste bikta mig lite och erkänna att jag aldrig hållit i en yxa vilket innebär att bästa Erik huggit all ved som vi eldar med. Har ingen bra förklaring eller ursäkt, känns rent spontant som om jag inte har någon naturlig fallenhet för denna aktivitet (dålig ursäkt - jag vet).
 
Ska bättra mig!
 
För är det något som jag älskar så är det ljudet av brasan från öppna spisen :)
 

Bästa korgen.

2013-05-30 @ 18:55:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Gamla korgen.
 
 
Nya korgen.
 
 
 
Vi har sedan flera år tillbaka en vacker korg som vi plockar ogräs i  men som nu har sett sina bästa dagar. Dock går det alldeles utmärkt att använda den ändå, så den har fått hänga i tills rätt ersättare dök upp vilket nu äntligen har hänt och jag tycker det är en värdig ersättare i stil och design - från Bobinen såklart :)
 

Trasmattor.

2013-05-30 @ 07:00:00 | Postat i: Inredning
Kommentarer (0)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Man blir alldeles varm i hjärtat av dessa underbara trasmattor. Vi har av min mammas rara granne fått dessa till skänks och det är en fröjd att få använda och förvalta dem på bästa tänkbara sätt. En hel barndom och uppväxt finns i mattorna, kläder med minnen från varma somrar, lakan från barn- och vuxensängar och filtar man värmt sig i när hösten nalkats - allt detta i våra vackra mattor - vi skall vårda dem ömt - Stort Tack till dig Bästa Kerstin.
 

Trädgårdslandet.

2013-05-29 @ 11:27:00 | Postat i: Trädgårdslandet
Kommentarer (0)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det växer så det knakar i trädgårdslandet. I år har vi planterat bönor, morötter, sallad, lök, potatis, rödbetor, broccoli, mangold.... och så har jag i smusslat ner lite kummin (utan Eriks vetskap) i zinkbaljan vid diskbänken tillsammans med luktärten :). Tomatplantor har också kommit ner i jorden, inköpta av vår trevliga  granne som driver handelsträdgård. En liten bild på potatisen ovan som redan kommit upp ca 10cm efter några veckor nere i jorden vilket bådar gott för en riklig skörd :)
 

Häggen.

2013-05-28 @ 20:44:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
Är den inte vacker så säg. Mitt i finaste kohagen står den stolt och visar sig i  sin vackraste skrud, kunde inte låta bli att norpa en liten kvist och doften är näst intill berusande. Tänk om man kunde få pausa tiden ett par veckor och unna sig lite "försemester", skulle då helt klart spendera denna under häggen i hagen sittandes på en stubbe och bara "tomglo". 
 
 
 

Potäter och småplock.

2013-05-28 @ 11:12:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)
I kväll bär det av till torpet för att se hur mycket av potatisen som kommit upp, det har regnat en del de senaste dagarna så de små liven borde vara nöjda och glada. 
Pelargonerna behöver nog en skvätt vatten också då regnet inte riktigt når fram till blomlådorna. När alla växter setts över skall jag gå loss på lite tyg, tycker att det saknas en kudde som permanent ligger i soffan vid utemöblerna så att man om lusten skulle falla
på enkelt kan vika ner sig för en liten tupplur :).
 
Må Gott.
 
 
 

Fina torpet.

2013-05-27 @ 14:23:00 | Postat i: Allmänt
Kommentarer (0)

Vi trevar oss fram lite försiktigt här på bloggen och det är mycket nytt man skall förstå sig på och lära sig. Vi är inte några datanördar eller tekniker så ni får ha överseende med konstiga bilder från tokiga vinklar och texter som hamnar lite på sniskan, men envisheten och nyfikenhetan är det inga fel på så snart har vi nog fått kläm på hur allt funkar!

 

Har dock redan upptäckt att kvaliteten på bilderna man tar har stor betydelse för bloggens utseende och min lilla mobilkamera lever inte alltid upp till förväntningarna, får nog knappa lite på inställningarna även där eller kalla in den yngre generationen (barnen).

 

Må Gott.

 


Lite linne döljer oredan.

2013-05-27 @ 10:18:00 | Postat i: Inredning
Kommentarer (0)
 
Före och efter.
 
Lite stökigt vid diskbänken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ordning o reda - Fint som snus.
 
 
 
 

RSS 2.0